| Semnificatia copertii | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
suicide.blonde Elvish Eruva
Numarul mesajelor : 4212 Data de inscriere : 19/08/2009 Varsta : 28 Localizare : Hell
| Subiect: Semnificatia copertii Vin Aug 21, 2009 2:13 am | |
| Stephenie Meyer : În final, ZORI DE ZI despre care pot să spun că este exact ce mi-am dorit. Şi am fost foarte fericită când am văzut coperta, felul cum a evoluat. Există două motive pentru care coperta asta poate fi luată drept coperta pentru întreaga serie. Pentru că o vedem pe Bella stând în fundal, pionul, cel mai slab jucător, şi apoi progresează până ajunge cel mai puternic jucător de pe tabla de şah, regina. De asemenea este perfectă pentru ilustrarea ultimului volum deoarece am ştiut că totul va deveni un joc mental. Ce poate reprezenta un joc mental mai bine decât un joc de şah? Şi aşa am vrut sa redau sfârşitul poveştii.
Credite: Shauki's book case | |
|
| |
Ale. Derek Davidson
Numarul mesajelor : 8211 Data de inscriere : 18/08/2009 Varsta : 29 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Joi Aug 27, 2009 2:16 pm | |
| Asta este semnificatia care mi-a placut cel mai mult...este cea mai sugestiva dupa mine. Este foarte amanuntita descrierea...cred ca si de asta imi place Zori de zi cel mai mult dintre toate | |
|
| |
Alien Bitten Vampire
Numarul mesajelor : 78 Data de inscriere : 08/09/2009
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Mar Sept 08, 2009 7:06 pm | |
| E geniala coperta! Si semnificatia pe masura, nu cred ca exista vreo coperta mai semnificativa pentru carte. | |
|
| |
ToxicBlood Cole Smith
Numarul mesajelor : 6324 Data de inscriere : 09/09/2009 Varsta : 28 Localizare : Craiova
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Joi Sept 10, 2009 5:38 pm | |
| Exact,aceasta este si semnificatia mea favorita dintre toate!Stephenie e un geniu!:XCoperta arata pur si simplu minunat!Nu mi-as dori alta coperta in locul asteia!:XO ador!:X | |
|
| |
Ale. Derek Davidson
Numarul mesajelor : 8211 Data de inscriere : 18/08/2009 Varsta : 29 Localizare : Ploiesti
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Sam Sept 26, 2009 1:49 am | |
| O parte dintr-un articol de pe Wikipedia:
Coperta şi semnificaţia titlului. Renesmee
Coperta reprezintă o metaforă în privinţa progresului Bellei de-a lungul seriei; ea începe prin a fi cel mai slab element din poveste, pionul, şi sfârşeşte prin a fi cel mai puternic, regina. Titlul se referă la debutul vieţii Bellei ca vampir.
În ceea ce priveşte numele straniu al lui Renesmee, Meyer a scris „Nu puteam să îi spun Jennifer sau Ashley. Cum numeşti cel mai deosebit copil din lume? M-am uitat pe multe site-uri cu nume de copii. În cele din urmă am realizat că nu exista niciun nume omenesc potrivit pentru ceea ce îmi doream, aşa că am inventat unul.” | |
|
| |
suicide.blonde Elvish Eruva
Numarul mesajelor : 4212 Data de inscriere : 19/08/2009 Varsta : 28 Localizare : Hell
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Lun Mai 17, 2010 7:25 pm | |
| Iata ce spune Stephenie despre "Breaking Dawn":
Despre titlu: titlul se refera la inceputul vietii de vampir a Bellei.
Despre coperta: coperta este o metafora pentru progresul Bellei pe parcursul tuturor cartilor. A inceput ca cel mai slab jucator pe placa: pionul(slab cel putin fizic, in comparatie cu vampirii si varcolacii) si a terminat cea mai puternica: regina. In final, prin Bella castiga familia Cullen. | |
|
| |
ToxicBlood Cole Smith
Numarul mesajelor : 6324 Data de inscriere : 09/09/2009 Varsta : 28 Localizare : Craiova
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Mar Mai 18, 2010 4:26 am | |
| Hmmm...Nu m-am gandit chiar asa. Dar ce conteaza e ca imi place coperta si ca n-as schimba-o pentru nimic in lume.E expresiva si atata ii trebuie. | |
|
| |
Ale. Derek Davidson
| Subiect: Re: Semnificatia copertii Vin Mai 21, 2010 7:34 pm | |
| - ToxicBlood a scris:
- Hmmm...Nu m-am gandit chiar asa.
Dar ce conteaza e ca imi place coperta si ca n-as schimba-o pentru nimic in lume.E expresiva si atata ii trebuie. Corect. Doar ca eu mi-am cam dat seama ce inseamna. Pana la urma expresivitatea copertii conteaza cam 50% din carte. Trebuie sa iti inspire acel ceva, dar si continutul este foarte important. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Semnificatia copertii | |
| |
|
| |
| Semnificatia copertii | |
|