Asa...
1. Concursul incepe cu Dia. Titlul imi place. Si apreciez ca ai folosit diactritice.
Imi place prima propozitie, dar "Un alt om trece pe stradă şi se opreşte ", repetand-o de trei ori, nu suna prea bine.
- Citat :
- Am tras, iubitule, şi te-am lovit direct în gura pe care o căscaseşi încercând să mă rogi să mă răzgândesc!
Asta imi place. Si urmatoarele propozitii imi plac. Subiectul e foarte interesant, deci ai un punct pentru originalitate.
Dar asta nu prea ma incanta:
- Citat :
- Martori imbecili. Martori la nimic.
Nu erau martori la nimic. Au fost martori. Daca este "nimic", nu sunt martori. Ai reusit sa creezi o confuzie. Poate asta intentionai.
- Citat :
- Poate că sunt din lumea interlopă. Poate că am încercat să pun capăt unor afaceri cu droguri, mită, spălare de bani şi trafic de carne vie. Omorul seamană a execuţie. Bănuiesc că sunt dintr-o bandă rivală..
Da, asta imi place! Cel mai bun moment din creatia ta.
- Citat :
- Moartea ta m-a făcut să cred că ne potriveam, mon petit. Ne înţelegeam şi comunicam perfect: ai deschis gura exact când mă gândeam eu că ai face bine s-o caşti.
Imi place asta
Imi place si sfarsitul, dar nu agreez expresiile de tipul "mă-ta" / "dracu'" in creatii. Astea se folosesc in alta parte, unde vrei tu, dar nu la un concurs de creatii literare.
Nota: 9 .2. Poezia lui Cathy. Apreciez ca este poezie.
Titlul nu face referire prea mult la continutul poeziei si nici nu este prea original. Problema este ca poezia ta are alte tipuri de rima de la o strofa la alta. Nu prea se face asa. Ori alegi rima imperecheata, incrucisata, de care vrei tu, dar pe care o folosesti in toata poezia, ori alegi rima alba.
- Citat :
- In propriile sale arderi
El singur se sufoca!
Asta imi place cel mai mult. Imi place cum ai facut legatura in aceste doua versuri.
Dar, problema este ca poezia ta este putin cam banala...Nu iti cer 10 metafore sau oricare alta figura de stil, dar totusi trebuiau introduse macar 2-3 figuri. Adica, asa consider eu! Poate altcineva considera altfel...Imi pare rau sa iti spun, dar e cea mai nereusita poezie a ta. Tu faci poezii superbe, sunt sigura ca ai fi castigat la sigur cu alta.
Nota: 8,25.3. Krista. Am citit poezia ta decat o data si am tinut minte cam tot ce ai spus acolo. Imi place ca are rima alba, pentru ca totusi, chiar si cu aceasta, nu e usor sa faci o poezie.
Titlul este destul de banal, dar face referire in totalitate la ce ai vrut sa exprimi in poezie. Apreciez asta.
- Citat :
- Se spune
Ca vantul a furat din gradinile zeilor o floare
Din petalele careia a facut un val de casmir trandafiriu
Si a invelit cu el o bucata de cer.
Imi place aici cum ai asociat petalele unei flori cu un val de casmir. Si partea cu "bucata de cer" suna frumos. Daca spuneai " Si a invelit cu el cerul" suna extrem de bana. Asa, e perfect. Te felicit pentru asta
.
- Citat :
- Le-a facut roua in cupele cu flori
Ca sa bea gandurile fluturi colorati.
Aici are ceva ce nu imi place. Primul vers in place, dar referirea cu bautul fluturilor colorati cred ca e...putin cam mult
dar, din nou, apreciez ca ai folosit figuri de stil.
Lucrarea ta este cea mai buna dintre poezii. Ai facut o greseluta la final, cand ai tastat. [ era "frumusete" in loc de "frmusete". ] Dar, in rest, mie imi place foarte mult.
Nota: 9,50 .4. Incep prin a spune ca imi place titlul compozitiei tale. E unic, dar usor de tinut minte. Te felicit.
- Citat :
- Negru.Totul e negru.Nu stiu daca e zi sau noapte, totul e negru.
Prea multa repetitie a cuvantului "negru". Stiu ca ai vrut sa accentuezi care era culoarea predominanta, dar trebuia sa faci asta fara sa exagerezi.
- Citat :
- Si stau.Nu stiu cat am stat:un minut, o ora, o zi, o eternitate.
Prezent, perfect-compus. Ar trebui sa sune bine, dar de ce mie nu imi suna bine?
- Citat :
- Inchid ochii si cand ii deschid sper sa ma voi afla in camera mea.Inchid ochii asa cum i-am inchis si cand de ziua mea asteptam sa primesc cadourile, asa cum inchideam si deschideam ochii cand vedeam acel nimic care pentru mine insemna cea mai mare comoara, inchid ochii ca un om in pragul mortii.
Ome :O m-am pierdut in atata "inchis" - "deschis". L-ai repetat de prea multe ori!
- Citat :
- Nu puteam decat sa stau sa ma gandesc la amintiri demult apuse, sa ma gandesc la copilarie.Acea clipa infinita intr-un crampei de eternitate.
Chiar daca e o repetitie, imi place cum ai formulat propozitiile. Eternitate:X
- Citat :
- ea mai intai ne da testul si apoi ne invata lectia.Mintea imi spunea unde am fost iar inima unde ma voi duce:am fost in nesiguranta sufletului meu si ma voi duce acasa...unde ar trebui sa fiu cu adevarat.
Cat de adevarat este! Frumos
- Citat :
- deoarece acum stiu:nu trebuie sa ma tem de umbre...ele indica doar ca este o lumina in apropiere.
Asa este...Foarte frumoasa morala!
Per total e bine. Povestea este foarte frumoasa, ai avut cateva secvente care chiar mi-au placut, dar repetitiile lasa de dorit.
Nota: 8,755. Asa...Univers de poveste Stele nu are niciun sens :-?? Ori e Univers de poveste, ori e Univers de Stele. Amandoua nu suna bine. Ar fi fost destul de original, dar asa...este doar un amalgam de cuvinte, care nu prea au sens unele cu altele. Imi pare rau.
A ta mi se pare cea mai simplista dintre toate, pentru ca nu prea ai imbogati-o cu figuri de stil. Unele versuri suna frumos dar...la unele nu prea merge rima.
Poezia este frumoasa, dar puteai sa mai lucrezi destul la ea. Nu stiu...nu prea mai am ce sa spun. Poate ca esti mai mica a facut diferenta...
Nota : 8.Deci, inchei prin a spune ca organizarea a lasat de dorit. Eu sper sa nu va suparati pe mine pentru notele pe care vi le-am dat, dar asa vad eu lucrurile. Nu mai bine iti spun acum ce ai gresit, decat sa iti spuna altcineva mai tarziu? Nu stiu, asta e parerea mea.
Doamne fereste, nu spun eu ca sunt perfecta, vai, nu stiu ce si nu stiu cum. Dar stiu cu ce se mananca...So, please don't offece.
O sa fac punctajele si o sa le afisez cat de repede pot.